לאוהבי מרקים תימניים, להלן מתכון למרק זנב תימני - מרק עשיר בטעמים ובבשר. תוספת מחממת לימי החורף הקרים.
חומרים
1.5 ק"ג בשר זנב חתוך למפרקים בני 2-3 ס"מ כל אחד
10 כוסות מים
2 בצלים גדולים
שורש סלרי
שורש פטרוזוליה
4 גזרים פרוסים לעיגולים של 2 ס"מ
2 עלי דפנה
3 כפות שמן
כוס כוזברה קצוצה (מי שלא אוהב כוזברה יכול לוותר עליה, אבל היא מעשירה מאוד את המרק)
ראש שיני שום מעוכות (10-12 שיניים)
קופסא קטנה של רקס עגבניות (125 גרם)
1 כף חוויג'
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
באותו מתכון ניתן להשתמש עבור כל המרקים התימניים, הולך מצויין עם עוף למשל.
חומרים
1.5 ק"ג בשר זנב חתוך למפרקים בני 2-3 ס"מ כל אחד
10 כוסות מים
2 בצלים גדולים
שורש סלרי
שורש פטרוזוליה
4 גזרים פרוסים לעיגולים של 2 ס"מ
2 עלי דפנה
3 כפות שמן
כוס כוזברה קצוצה (מי שלא אוהב כוזברה יכול לוותר עליה, אבל היא מעשירה מאוד את המרק)
ראש שיני שום מעוכות (10-12 שיניים)
קופסא קטנה של רקס עגבניות (125 גרם)
1 כף חוויג'
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
• מטגנים את הבשר בשמן מכל צדדיו
• מכסים במים ומרתיחים. לאחר ההרתחה יש להסיר את הקצף הלבן.
• מוסיפים את הבצל, השורשים, הגזר, הכוזברה ועלי הדפנה ומרתיחים. הסיר צריך להתבשל על אש קטנה כמה שיותר זמן, ולפחות שעתיים.
• מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את רסק העגבניות, השום והחוויג'. לאחר טיגון קל, מוסיפים למרק יחד עם תפוחי האדמה וממליחים לפי הטעם.
• מבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דקות נוספות ומגישים.
באותו מתכון ניתן להשתמש עבור כל המרקים התימניים, הולך מצויין עם עוף למשל.
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.